THE A.L.I.E.N.™ PHILOSOPHY

THE A.L.I.E.N.™ PHILOSOPHY

Observatiile noastre, realizate de-a lungul celor 10 ani de munca in cadrul organizatiilor din Romania, coroborate cu studiile de climat si cultura organizationala aplicate pe aceste organizatii arata ca, predominant, persoanele din segmente de conducere actioneaza, in special, ghidati de nevoia de siguranta, sunt focusati mai mult pe efort si mai putin pe rezultate.

In acest fel, de multe ori, aceste persoane se ascund dupa comportamente care le tin in zona de confort, evita sa isi asume responsabilitatea schimbarii contextelor neproductive in care actioneaza, nu au un interes anume in valorizarea persoanelor coordonate si au o mare nevoie de control. Prin astfel de comportamente ajung, mai degraba, sa puna presiune asupra persoanelor coordonate, sa devina factori de disconfort in loc de factori de suport pentru acestea. Rezultatul este marirea distantei dintre lider si angajat prin blocarea comunicarii si a influentei pe care fiecare angajat simte ca o poate avea asupra contextului sau professional si transformarea acestuia intr-un bun executant, lipsit de proactivitate si initiativa.

citeste mai departe

 

FOLLOWERSHIP™

FOLLOWERSHIP™

In organizatiile din Romania, distanta pe care angajatul o percepe fata de lideul lui este una foarte mare. Suntem, inca, tributari unei mentalitati caracterizate prin teama fata de autoritate, subordonare sub orice forma, care pozitioneaza liderul pe un piedestal foarte greu tangibil, care ne incurajeaza sa ne pastram ideile pentru noi, sa executam fara a aduce contributii.

Aceasta teama ne impinge catre sentimente de insecuritate, frustrari, trairi negative, lipsa de satisfactie la serviciu, reticenta la schimbari, refuz in asumarea responsabilitatilor. Toate acestea au un impact negativ asupra stimei de sine, asupra modului de relationare cu cei din jur, asupra rezultatelor obtinute si, nu in ultimul rand, asupra calitatii vietii noastre.

citeste mai departe

Copyright © 2021 | ETC