Leadership Impact™

Conceput special pentru cei in roluri de lideri – in principal manageri seniori, manageri de mijloc si CEO – Leadership/Impact® (L/I) este o evaluare de 360 de grade ce reprezinta varful in materie de cercetare a eficacitatii leadership-ului. Pentru ca executivii sa fie lideri, ei trebuie sa transforme, sa modeleze si sa influenteze mediul in care oamenii opereaza si modurile in care abordeaza munca si in care interactioneaza intre ei. Cercetarile arata ca liderii care folosesc strategii prescriptive (ex., “Crearea unui cadru” intr-un mod de “Facilitare”, inclusiv imputernicirea oamenilor) au un impact Constructiv, iar cei ce folosesc strategii restrictive au un impact Defensiv asupra comportamentului celorlalti. Liderii prescriptivi creaza organizatii mult mai eficiente si sustenabile decat cei restrictivi.

Feedback-ul se bazeaza pe informatii colectate folosind doua tipuri de chestionare Leadership/Impact® : L/I – Descrierea proprie, care identifica propriile perceptii ale liderului despre strategiile lui de leadership si despre impactul Ideal, si L/I – Descrierea celorlalti care evidentiaza parerea celorlalti despre eficacitatea generala a liderului, despre impactul asupra comportamentului lor si despre strategiile lui de leadership. Rezultatele sunt prezentate in cadrul uni raport de feedback comprehensiv si confidential ce include profile (bazate pe Circumplex) ale impactului Curent si Ideal ale liderului (normate cu o bază de 5,000 de manageri), grafice si tabele cu informatii despre strategiile liderului, text descriptiv si recomandari pentru imbunatatirea eficacitatii liderului.

Caracteristicile unice ale Leadership Impact® (L/I)

Ofera liderilor o analiza extinsa a diferentelor dintre impactul pe care doresc sa-l aiba si cel pe care il au de fapt asupra celorlalti, si implicatiile acestuia asupra culturii organizatiei. Coreleaza in mod direct strategiile de leadership cu impactul asupra comportamentelor si eficacitatea de leadership. Se conformeaza standardelor academice si psihometrice si este normat cu o baza de date extinsa la nivel international. Este parte a Sistemului Integrat de Diagnoza, care foloseste Circumplex-ul HSI pentru a corela comportamentele individuale, ale managerilor, liderilor, echipelor si cele in cadrul organizatiei.